zondag 16 maart 2014

Campagnes uit Roemenië

Hierbij geven we een overzicht van campagnes die een beetje een eerste indruk moet geven wat voor reclames er ongeveer te zien zijn in Roemenië. Ook geven we hierbij onze mening, wat vinden wij er van met ons Nederlandse Reclame-oog.


Vodafone - The kiss

The Kiss van Vodafone is een totaal nietszeggende campagne. Deze reclame uit 2013 laat constant twee kussende mensen zien die steeds ouder worden. Daar heb je toch helemaal geen belminuten voor nodig? Of ze bedoelen misschien dat je met elkaar praat over de telefoon, want als je dan bij elkaar bent dan heb je meer tijd om te tongen. Een beetje apart dachten wij.


UPC - Muschetari

Deze commercial laat wel zien dat de Roemenen humor hebben. Wel grappig is dat ze iets moderns als bijvoorbeeld draadloos internet, nog moeten vertalen van de middeleeuwen naar nu zodat misschien de Roemenen zich hiermee beter kunnen identificeren. Maar het blijft een leuke reclame.


Alexandrion - Vechi

Dit is wel typisch een reclame dat laat zien dat in andere landen, met hier als voorbeeld Roemenië niet origineler om wordt gegaan met bijvoorbeeld een drankje als cognac. Deze reclames lijken altijd op elkaar, we denken dat niemand er meer versteld van staat als ze drank heel mooi in een glas zien vallen.


Parlamentul - European
Een reclame die gaat over dat je moet stemmen om Roemenen in het buitenland te laten werken, het is wel een beetje een aparte reclame. Ze spelen heel erg in op emotie, je krijgt er een beetje een raar gevoel bij. Moeten we dit nou zielig vinden met die muziek en die vrouw, of heeft ze nou een leuke boodschap en wil ze ons opvrolijken hoe leuk leven ze heeft. We snappen het niet helemaal, maar misschien moet je daar een Roemeen voor zijn om dit te begrijpen.


HP - NX7000

In Nederland zijn in elk kantoor wel flexplekken, maar deze man is daar nog niet aan gewend. We snappen niet helemaal wat je nou kan met deze laptop. Want kan hij nou tegen een stootje? Of heeft hij overal internet, waar je ook zit? Het is dus niet helemaal duidelijk wat je met deze laptop kan, plus het filmpje is ook meer vervelend dan leuk. Geen goeie reclame dus.

Dorna - Metrou
Hier zien we een reclame die duidelijk laat zien dat er ergens in het land Roemenië toch wel veel geld is. En waar zit er geld in? In bronwater, want daar hebben ze daar natuurlijk genoeg van. De reclame zegt niet veel, maar ziet er wel heel erg mooi uit. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten